September 13, 2011

De la - la + (expozitie atelier 35)

http://www.youtube.com/watch?v=rQUbH6v5kYg&feature=channel_video_title


Miercuri, 7 septembrie, a avut loc vernisajul expozitiei "Atelier 35" in care expun 20 de tineri artisti din judetul Alba. Alaturi de artistii tineri expun si 5 copii, cei care vor fi probabil viitorii artisti ai orasului: este vorba de Stefan Marian, Cristian Lipot, Ioana Ariciu, Cristian Pop, Ana Magda.

Lucrarile si expozitia au fost prezentate de Nicolae Alexandru Ispas - noul presedinte al UAP Alba (care ii succede lui Dan Crecan la sefia filialei), profesoara Diana Tuculescu si Stefan Lipot (Tutu), coordonator al proiectului "Atelier 35".

In expozitie pot fi vazute picturi, sculpturi, in timp ce copiii au realizat niste desene.

Diana Tuculescu ne-a declarat: "Sunt doua expozitii, una de copii, superba, si o expozitie cu demersurile personale ale fiecaruia, deci nu e o expozitie coerenta ca subiect, ci o expozitie in care ai putea spune ca se face un inventar al preocuparilor in domeniul plastic, pe genuri foarte diferite, adica de la decorativa la plastica.

"Atelier 35" e un fel de ariergarda cu rol de avangarda pentru arta profesionista si faptul ca ei se aduna, se manifesta si ca exista in Oras inseamna ca si Orasul exista. Majoritatea sunt absolventii liceului nostru, dar au absolvit diferite universitati din tara, care da un plus de varietate pe simeza, in acelasi timp ei sunt legati prin Alba Iulia si prin liceu: au fost colegi, se cunosc, se agreaza si fac o societate artistica, lucru care lipsea".

Vor expune artistii Stefan Bintintan, Gabriela Marian, Stefan Lipot, Sebastian Ispas, Corina Pacurar, Nicolae Romanitan, Victor Petric, Noemi Kusztos, Claudiu Marit, Marius Ardelean, Mihai Ariciu, Ana-Maria Ariciu, Narcis Bortes, Florin Magda, Adelina Sasu, Ioana Maier, Cristina Pop, Loys Gherasim, Ligia Gherasim.

De asemenea, sunt invitate sa expuna cateva sperante ale artei plastice din Alba Iulia: copiii Stefan Marian, Cristian-Andrei Lipot, Ioana Ariciu, Cristian-Gabriel Pop, Ana Magda.

Iulian Brok

Cu Corina Păcurar // Septembrie 2011

No comments: