August 30, 2012

Nouă drumuri (nouă) // Haţeg // Galeria Cromo // August 2012

"Noua drumuri (noua)" reprezinta materializarea proiectului nostru de a aduce in discutie promovarea formelor de manifestare artistica in orasul Hateg,prin incercarea de a crea o punte de legatura intre artisti si public, un public inca tanar si nefamiliarizat cu intalnirea cu arta.Miza noastra este de a propune o alternativa la (putinele) evenimente culturale desfasurate intr-un registru sobru, neatragator pentru public si restrictiv.

Deasemenea, expunand in galeria de arta afiliata Muzeului Tarii Hategului, aducem in discutie o problema cu puternice valente sociale, si anume modul de promovare al acestei reguini din punct de vedere cultural si tragerea unui semnal de alarma referitor la acest aspect.

"A oferi o gura de aer proaspat" inseamna pentru noi a aduce publicul fata in fata cu arta contemporana,fiecare dintre cei noua participanti oferind o incursiune pe un drum afiliat acesteia, de la instalatie la banda desenata, intr-o maniera coerenta si dinamica, si cel mai important, cu un puternic caracter INTERACTIV. Astfel, oferim o poveste, dar si invitatia adresata publicului de a fi parte din aceasta.

Fiecare dintre cele noua lucrari are ca punct de pornire experienta personala a fiecarui autor la intalnirea cu Tara Hategului, elemente familiare publicului hategan si nu numai, precum biserica de la Densus sau castelul de la Nalati.


Adelina Scorobete 
sus
Alexandra Mocan 


sus
Nicolae Romaniţan

Muzeu al portului și tradițiilor hațegane (sus)
lucrare de Alexandra Mocan (sus)
fotografie de Alexandra Mocan (sus)fotografii pe 50 mm  Denisa Nistor (sus)

 Nicolae Romaniţan (sus)


sus Paula Deji
sus Ion Fluieraş
Adelina Scorobete (sus)
lucrări de Roxana Ajder (sus)

sus Andrei Ştef

de Nicolae Romaniţan
Mădălina Surducan
cu Bebelu si Alexandru Ion Geologul
Cheche mare si cel mic

Participanţi :

No comments: